Gastouder bij Sproet

Hoe word je gastouder bij Sproet?

Ben jij gek op kinderen? Onderneem jij graag activiteiten met kinderen? Zie jij ze graag opgroeien van baby tot kleuter, of zelfs ouder? En wil jij hen begeleiden in hun ontwikkeling?

Ben jij bovendien zelf enthousiast over de kleinschaligheid van gastouderopvang en kun jij je helemaal vinden in onze missie en visie, dan maken wij heel graag kennis met jou!

Wil je meer weten over wat gastouder zijn, bij Sproet, inhoudt?
Bekijk dan onderstaand filmpje.
Of klik op deze link.

Filmpje gastouder gezocht (plaatjes).001

Nog niet de juiste opleiding?

Als gastouder moet je beschikken over een diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn of een ander diploma uit deze lijst.

Heb jij nog niet het juiste diploma? Geen probleem! Binnen een paar maanden kun jij een MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma halen. 

Wij begeleiden je daarbij én we betalen de kosten die er naast het STAP budget nog bij komen. Voor jou is de opleiding dus helemaal gratis!

De diplomaroute die jij kunt volgen is van ROC Rivor. Het is een traject waarbij je direct examen doet. Je hoeft geen lessen te volgen. Wel bereid je zelfstandig je theorie-examens voor door middel van zelfstudie. Als afronding van je diplomaroute doe je een praktijkexamen dat 1,5 uur duurt. Wij helpen je met de voorbereiding daarvan. Voor deze route heb je voldoende kennis en opvang-ervaring nodig, maar met eigen kinderen en een leergierige houding heb je die al snel.

Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring met deze diplomaroute en kunnen jou dus van A tot Z begeleiden. Die begeleiding stopt niet zodra jij jouw diploma hebt. Zolang jij kinderen opvangt als gastouder van Sproet, kun je op ons rekenen. En dat begint dus al voordat jij aan je opleiding begint.

Wil je meer weten en met ons bespreken of gastouder worden en deze diploma route iets voor jou is? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Gastoudercoach

Als je net start als gastouder loop je tegen een aantal praktische zaken aan. Welke bedjes kun je het beste aanschaffen? Of welk dagritme werkt het best bij kinderen van verschillende leeftijden?

Jouw gastouderbegeleider begeleidt jou van A tot Z in het hele proces van het opzetten van jouw eigen gastouderopvang.
Maar soms kan het toch fijn zijn om ook eens met een ervaren gastouder te praten. En van haar te leren. Daarom hebben wij Gastoudercoaches.
Dat zijn gastouders die al jaren hun eigen gastouderopvang hebben en dus precies weten hoe het werkt en zij helpen jou graag op weg!
Na het intakegesprek met jouw gastouderbegeleider ontvang jij van ons de contactgegevens van één van de Gastoudercoaches, zodat je eens in haar opvang kunt kijken en zij al jouw vragen kan beantwoorden!

 
‘Je kunt mij niet blijer maken dan met een huis vol kinderen. Ieder kind is uniek en als gastouder kan ik ieder kind precies bieden wat het nodig heeft.’
 

De eisen

Om gastouder te mogen worden moet je naast heel veel enthousiasme voor het werken met kinderen, ook voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Bij Gastouderbureau Sproet voegen wij hier bovendien nog een aantal extra eisen aan toe.

Bij Sproet ben je van harte welkom als gastouder als je:

 • kinderen helemaal te gek vindt en in ieder kind zijn/haar eigen-wijsheid ziet.
 • minimaal een diploma Pedagogisch Werker niveau 3 hebt, of een diploma op niveau 4 van een andere beroepsopleiding. Beschik jij niet over een van deze diploma’s, maar denk jij toch helemaal geschikt te zijn om als gastouder aan de slag te gaan, vul dit dan in op het inschrijfformulier, dan kijken we met jou naar de mogelijkheden.
 • je diploma EHBO aan kinderen (voor gastouders) hebt behaald.
 • een ruimte hebt in of bij jouw huis die geschikt is om kinderopvang te bieden. Wij helpen je met het bekijken of jouw ruimtes aan de wettelijke eisen voldoen en begeleiden je eventueel bij het in orde maken hiervan.
 • een Verklaring Omtrent Gedrag hebt van jezelf, je huisgenoten van 18 jaar en ouder en je structurele bezoekers. Wij helpen jou om deze VOGs aan te vragen.
 • jezelf, jouw huisgenoten en jouw structurele bezoek hebt geregistreerd in het personenregister. Wij helpen jou hierbij.
 • geregistreerd bent in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Ben je daar nog niet in geregistreerd, dan regelen wij dat voor jou.
 • jezelf wilt blijven ontwikkelen door middel van het volgen van trainingen en workshops.
 • verantwoordelijkheid draagt voor je eigen gastouderopvang, uiteraard met onze hulp en ondersteuning.
 • een duidelijke visie hebt over jouw gastouderopvang en je dit bij voorkeur beschrijft in jouw eigen pedagogisch werkplan. Wij helpen je met het opstellen hiervan.
 • op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de kinderopvang en gastouderopvang in het bijzonder, bijvoorbeeld door het lezen van onze en andere nieuwsbrieven en/of vakbladen (on- en off-line).
 • goed en duidelijk communiceert met ouders en met ons en ons op de hoogte houdt van alles wat binnen jouw gastouderopvang gebeurt. Dat vinden wij niet alleen heel belangrijk, maar ook gewoon leuk!

Kortom, wij worden heel enthousiast van gastouders die gek zijn op kinderen en aan hen de allerleukste, liefste en beste gastouderopvang willen bieden.

‘Zorgen voor kinderen is mijn grote passie, maar de flexibiliteit die van mij en mijn gezin werd gevraagd in het ziekenhuis, gaf veel onrust thuis. Als gastouder kan ik toch voor kinderen blijven zorgen, maar kan ik er ook zijn voor mijn eigen gezin. Mijn gastouderbegeleider van Sproet heeft mij geholpen mijn gastouderopvang op te zetten. Zij gaf advies over de kleine aanpassingen die ik moest doen in huis, maar ze hielp mij ook met het opstellen van een pedagogisch werkplan en met de promotie van mijn gastouderopvang.’

Gastouder worden?


Ja, dat wil ik!