Agenda

7 APRIL | FAMILIE OCHTEND (voor gastouders)

Locatie: Monkeytown Amersfoort Noord, Spaceshuttle 20, Amersfoort
Tijd: 9.30-11.30uur
Kosten: gratis voor alle Sproet gastkinderen en hun (gast)ouder(s)
Inhoud:
Een heerlijke ochtend speelplezier voor alle Sproet gastkinderen en hun gastouder(s), ouder(s), broertje(s) en zusje(s).


Komen jullie ook?

Sproet betaalt de entree en zorgt voor drinken en wat (gezond) lekkers. Leuk om jullie daar te ontmoeten!

Aanmelden: GRAAG! bij Monique Tekstra via monique@gastouderbureausproet.nl

V.A. 20 APRIL 2022 (TOTAAL 5 AVONDEN) | IKK ERKENDE BABYSCHOLING door HANNEKE POOT (voor gastouders)

Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort
Tijd: 19.00-22.00uur
Kosten: 550 euro per persoon (kosten zijn voor de gastouder, Sproet betaalt de locatie)
Max. aantal deelnemers: 15

Inhoud:
Een IKK erkende Babyscholing door Hanneke Poot op de volgende avonden: 20 april, 11 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni. Na afloop krijg je een IKK erkend certificaat.

Aanmelden: Voor 1 april bij Monique Tekstra via monique@gastouderbureausproet.nl
Let op: eenmaal aangemeld rekent Hanneke op je deelname.

14 juni 2022 | KINDERBOERDERIJ OCHTEND(voor gastouders)

Locatie: Stadsboerderij Vosheuvel (Heiligenbergerweg 187, Amersfoort) & Natuurboerderij Brinkhorst (Wageningseberg 43, Amersfoort)
Tijd: 10.00-12.00u
Kosten: Gratis
Inhoud:
Dinsdag 14 juni: Kinderboerderij Ochtend 10.00-12.00u Kom samen met je gastkinderen gezellig naar een van deze kinderboerderijen en bekijk samen met ons ‘onze’ koe Mia en ‘ons’ varken Hennie. Er is natuurlijk ook heel veel tijd en ruimte voor de kinderen om samen te spelen en voor de gastouders om met collega's bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen.
Fleur zal aanwezig zijn bij de Vosheuvel, Annelien bij de Brinkhorst.

Aanmelden is fijn: Bij Monique Tekstra via monique@gastouderbureausproet.nl

14 september 2022 | WEBINAR WERKEN MET DE MELDCODE (UPDATE) door JOYCE BLAUWHOFF (voor gastouders)

Locatie: Thuis, achter je laptop
Tijd: 20.00-21.00uur (deze meeting wordt opgenomen en kan later worden terug gekeken)
Kosten: Gratis
Inhoud:
Per jaar worden er ruim 120.000 kinderen in Nederland verwaarloosd of mishandeld. Als je te maken krijgt met een kind dat slachtoffer is van kindermishandeling brengt dat altijd zorgen met zich mee. In deze 'update' wordt kort stapsgewijs doorgenomen welke signalen kinderen en ouders uitzenden, die mogelijk duiden op kindermishandeling, welke stappen je in de meldcode dient te doorlopen en basisgespreksvaardigheden die je kunt gebruiken.

Aanmelden: Voor 1 september bij Monique Tekstra via monique@gastouderbureausproet.nl

PS. Wij vinden het enorm belangrijk dat alle gastouders weten hoe ze moeten werken met de Meldcode. Daarom is het verplicht om je jaarlijks bij te scholen op dit gebied. Doe jij niet mee met deze training. Stuur ons dan jouw certificaat van een andere Meldcode training, zodat wij weten dat jij op de hoogte bent.

5 NOVEMBER 2022 | SPROET STUDIEDAG (voor gastouders)

Locatie: Projecthuis Madiba, Liendertseweg 87, Amersfoort
Tijd: 9.00-17.00 uur
Kosten: Gratis, maar bij annulering/afzegging na 1 oktober 2022 of bij no-show wordt de kostprijs van 85 euro in rekening gebracht
Maximum aantal deelnemers: 45
Aanmelden: Voor 1 oktober 2022 bij Monique: monique@gastouderbureausproet.nl. Mocht je allergieën hebben (ivm de lunch), laat dit dan ook direct weten.

Inhoud:

Het programma is weer samen met het gastouderpanel samengesteld:
9.00u Inloop met koffie & thee
9.30-12.00u Training 1: Ga staan voor kwaliteit door Lia van Loo
Inhoud: Jij bent een fantastische gastouder, staat altijd klaar voor je gastkinderen en hun ouders en biedt kwaliteit in je opvang, op alle vlakken. Toch voel je je niet altijd gewaardeerd. Of je vindt het lastig om ouders te vertellen wat je allemaal doet voor hun kind. In deze training ontdek jij waar kwalitatieve kinderopvang bij jou als gastouder precies voor staat en hoe je dit met jouw huidige vraagouders en nieuwe vraagouders kunt communiceren, zodat je ook echt eer van je werk hebt.
12.00-13.30u Lunch, op veler verzoek langer dan normaal!
13.30-16.00u Training 2: Loose parts: eindeloos speelplezier met losse materialen door Pleun Schaeffer van Speelmakers Inhoud: Stel je voor…stenen worden dino-eieren, buizen worden knikkerbanen, takken worden lepels voor de heksensoep! Als kinderen spelen, vullen ze dat het liefst zelf in. Dan gaan ze ontdekken, voelen en beleven. Dan kan ‘niets’ ineens alles worden.
‘Loose parts play’ – spelen met losse materialen – maakt kinderen architect van hun eigen speelomgeving. In de workshop ‘Eindeloos speelplezier met losse materialen’ ontdek je de kracht van materiaal met een open einde, dat kinderen zelf invullen, verzamelen, verplaatsen en ontdekken. Geen klasiek speelgoed, maar alles wat in de echte wereld te vinden is.

In deze workshop:
 Leer je wat ‘Loose Parts Play’ is.
 Leer je wat de waarde is van spelen met losse materialen en hoe je dit spel organiseert.
 Ontdek je meer speelkansen die echt vertrekken vanuit kinderen zelf.
 Krijg je inspiratie, praktische tips en ga je veel zelf aan de slag. Zo leer je door te doen en voel je wat werkt en waarom!
Doel: ontdek hoe je met losse materialen kinderen aanzet tot intens en gevarieerd spel.
16.00-17.00u Borrel
Wij hebben nu al zin in deze interessante, maar ook gezellige dag! We hopen jij ook!

Meld je dus snel en in ieder geval voor 1 oktober 2022 bij Monique: monique@gastouderbureausproet.nl

30 november 2022 | ONLINE INFORMATIEAVOND OVER VACCINEREN & GASTOUDEROPVANG (voor gastouders en ouders)

Locatie: Thuis, achter je laptop
Tijd: 20.00-21.30uur (deze meeting wordt opgenomen en kan later worden terug gekeken)
Kosten: Gratis
Inhoud:
Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, merken we dat ‘oude’ vraagstukken weer naar boven komen. 1 daarvan is de opvang van (niet) gevaccineerde kinderen. Kinderen dus die al dan niet het rijksvaccinatieprogramma doorlopen.
Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind dat programma niet te laten volgen, of hiermee pas later te starten. Dat kan gevolgen hebben voor de opvang. Voor gastouders en ouders is het soms niet duidelijk wat die consequenties precies zijn. Daarom organiseren wij deze online informatieavond over dit onderwerp. Een jeugdarts van de GGD in Amersfoort zal deze avond verzorgen. Zij zal algemene informatie verstrekken en vragen beantwoorden van gastouders en ouders over dit onderwerp.


Aanmelden: Voor 15 november bij Monique Tekstra via monique@gastouderbureausproet.nl

‘Door de trainingen van Gastouderbureau Sproet blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik leer zelfs steeds iets bij en ik blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor blijft mijn gastouderopvang ook van hoge kwaliteit. En daar profiteren de kinderen ook van!’

‘Bij de trainingen ontmoet ik altijd leuke collega's. Hierdoor zijn al fijne contacten ontstaan en ondernemen we ook buiten de trainingen leuke activiteiten samen.’

'Als moeder vind ik het fijn dat Sproet ook activiteiten en trainingen voor ouders aanbiedt. Tijdens die gelegenheden is er tijd om even met andere ouders te praten en ervaringen uit te wisselen. Heel anders dan bij het gehaaste brengen en halen bij de gastouder.’