Wie zijn wij

Annelien den Otter

Gastouderbegeleider Gastouderbureau Sproet in de wijken Amersfoort Vathorst en Nieuwland en in Hooglanderveen, Nijkerk, Hoevelaken en Bunschoten-Spakenburg

Werkdagen: Maandag, Dinsdag en Donderdag 09.00 - 15.00 uur en Vrijdag 09.00 - 12.00 uur
T 06-16002822
E annelien@gastouderbureausproet.nl
'Ik ben geboren en getogen in Soest en woon sinds 2011 met veel plezier in Amersfoort, samen met mijn man Stijn en onze 3 kinderen Casper (2011), Feline (2013) en Jinthe (2017).
Mijn achtergrond ligt in de commerciële sector waar ik wekte als intercedent en een tijdje mijn eigen gastouderbureau had. Toen ik moeder werd wilde ik blijven werken, maar ook meer bij mijn kinderen zijn en dus werd ik zelf gastouder. Met heel veel liefde en plezier heb ik dit werk gedaan. Het was heel mooi om te zien dat ik echt een band kreeg met de gastkinderen en ook mijn eigen kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes konden maken. Iets wat ik als heel waardevol heb ervaren. Vanaf het begin heb ik ook altijd samengewerkt met Sproet en heb ik Sproet leren kennen als een betrokken gastouderbureau met echt oog voor de gastouders en de gastkinderen.

Mijn eigen ervaring als gastouder zorgt ervoor dat ik de mooie kanten, maar ook de uitdagingen van het vak ken. Hierdoor weet ik dat gastouders, ondanks hun zelfstandigheid, ook graag af een toe even sparren. Tijdens huisbezoeken, maar ook met telefonisch contact vind ik het fijn dat ik gastouders kan laten merken dat ze er niet alleen voor staan en dat we samen kunnen kijken hoe we de kwaliteit van de gastouderopvang kunnen borgen of verbeteren. Ik vind het belangrijk hierbij rekening te houden met de talenten, kracht en wensen van de gastouder.

Voor ouders streef ik ernaar hen het vertrouwen te laten voelen dat zo belangrijk is als je je kind naar een gastouder brengt. Daarom probeer ik al tijdens het intakegesprek de wensen en ideeën van ouders zo helder mogelijk te krijgen.
Want uiteindelijk is het vinden van een fijne, passende en kwalitatief goede opvangplek waar het kind helemaal zichzelf mag zijn, waar het allemaal om draait.
En daar zet ik me met heel veel plezier voor in.'

Fleur Lijftogt

Gastouderbegeleider Gastouderbureau Sproet in de overige wijken van Amersfoort, Hoogland en in Leusden.


Werkdagen: Maandag t/m Donderdag van 09.00 - 14.00 uur

T 06-43283745
E fleur@gastouderbureausproet.nl
‘Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond, verhuisden wij in 2016 naar Amersfoort Zuid. Met mijn man en onze drie kinderen, Emie (2009), Julien (2011) en Vajen (2014) wonen wij in een fijn huis, dichtbij de stad en het bos. Een heerlijke combinatie. Door mijn achtergrond in de hospitality branche verbaast het je vast niet dat ik houd van gezelligheid en dat ik het belangrijk vind om goed contact te houden met gastouders en ouders. Dat uit zich onder andere in de regelmatige huisbezoeken bij ‘mijn gastouders’ en de telefonische evaluaties met de ouders. Ook, of misschien wel juist, als de opvang ‘gewoon’ goed verloopt, is het fijn om te horen dat een kind het nog altijd goed naar zijn zin heeft.

Als een nieuwe gastouder besluit haar eigen gastouderopvang te gaan starten, vind ik het een ontzettend mooie uitdaging om haar te helpen met het opzetten daarvan. Ik help haar uit te vin-den waar haar kracht ligt en kijk samen met haar naar manieren om haar opvang te promoten en zichtbaar te maken in haar woonplaats of wijk. De eerste keer dat, na een kennismaking, ouders en gastouder een klik voelen en enthousiast zijn om de opvang te laten starten, dat vind ik altijd een geweldig moment!

Ik vind het fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan blije kinderen en ouders die genieten van goede opvang bij onze goede gastouders.’

Muriël van den Berg

Accountmanager Gastouderbureau Sproet

Werkdagen: Maandag en donderdag
T 06-41722122
E muriel@gastouderbureausproet.nl

‘Toen mijn eigen meiden, Britt (2003) en Kyra (2005) klein waren, werden zij opgevangen door twee geweldige gastouders. De kleinschaligheid, flexibiliteit, warmte en toewijding in hun opvang pasten veel beter bij ons dan de grootschaliger kinderdagverblijven. Toen ik de kans kreeg om ook zelf, vanuit mijn administratieve achtergrond, een steentje bij te dragen aan deze prachtige vorm van kinderopvang heb ik die kans met beide handen aangegrepen.

Als gastouder moet je al je aandacht kunnen richten op de kinderen en als ouder wil je erop kunnen vertrouwen dat de administratie van de opvang correct verloopt. En dus regel ik voor gastouders en vraagouders het hele administratieve proces van start van opvang tot en met de beëindiging. Ik verstuur offertes, stel de contracten op en zorg ervoor dat alle gegevens zorgvuldig worden verwerkt. Ook verwerk ik de urenstaten en stel aan de hand daarvan de facturen op. Mochten gastouders of ouders daarover vragen hebben, dan kunnen ze natuurlijk altijd bij mij terecht.

Als toeslagen dienstverlener ben ik bovendien helemaal thuis in de kinderopvangtoeslag. Kom je er dus zelf niet uit met de Belastingdienst, dan help ik je heel graag.’

Monique Tekstra-van Lochem

Houder Gastouderbureau Sproet

Werkdagen: Maandag, Dinsdag, Donderdag
T 06-41722124
E monique@gastouderbureausproet.nl
‘Mijn hele leven werk ik al met en voor kinderen. Toen ik 12 jaar oud was verrasten mijn ouders mij met de komst van mijn zusje, waarna ik me als een ware tweede moeder over haar (en als oppas over haar vriendjes en vriendinnetjes) ontfermde. Naast mijn studie Culturele Antropologie werkte ik op verschillende kinderdagverblijven. Toen ik in 2009 zelf moeder werd en opvang zocht voor onze dochter koos ik bewust voor gastouderopvang. Ik wilde voor haar als baby kleinschalige en persoonlijke opvang. En dus zocht ik contact met een gastouderbureau bij ons in de buurt. En behalve dat ik voor onze dochter een hele fijne gastouder via hen vond, ging ik zelf ook voor dat gastouderbureau aan het werk. Onder de naam Gastouderbureau Kroostopvang Amersfoort e.o. zette ik, tegelijk met onze verhuizing naar Amersfoort Vathorst mijn eigen gastouderbureau op, waarmee ik sindsdien gastouderopvang aanbied in de regio Amersfoort, Leusden en omliggende plaatsen. Ook onze in 2011 geboren zoon heeft met veel plezier gebruik gemaakt van gastouderopvang.

Sinds januari 2020 heten wij Gastouderbureau Sproet, vernoemd naar mijn eigen eigen-wijze kinderen die, net als ik, rijkelijk bedeeld zijn met sproetjes. Nog altijd ben ik enthousiast over gastouderopvang en ben ik trots op onze gastouders. Ik geloof dat wij als volwassenen moeten staan voor onze kinderen, de meest kwetsbare groep van onze samenleving. Zij hebben ons nodig om voor hen te zorgen, ook als wij zelf aan het werk zijn of studeren.

Daarom vind ik het belangrijk dat wij hoge eisen stellen aan onze gastouders en dat wij als gastouderbureau, intensief betrokken zijn bij de opvang van ‘onze’ kinderen.
Het gaat per slot van rekening om je kind en niet je auto die je bij de gastouder achterlaat. En dat moet, altijd, goed voelen!’

Vrijblijvend informatie ontvangen?


Ja, dat wil ik!