Kosten

De kosten van gastouderopvang bestaan uit:
• Gastoudervergoeding, het ‘salaris’ voor de gastouder
• Bureaukosten, voor de begeleiding van de opvang en de bijbehorende administratie

Over het totaal van deze kosten wordt jouw kinderopvangtoeslag berekend. De kinderopvangtoeslag is een bepaald percentage van de totale opvangkosten. Hoe hoog dat percentage is, hangt af van jullie inkomen.

Alleen gastouderopvang die plaatsvindt bij gastouders die geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Al onze gastouders voldoen aan die eis en door onze begeleiding en controles blijven wij er ook op toezien dat zij aan de bijbehorende eisen van de Wet Kinderopvang blijven voldoen.

‘Wij realiseren ons dat de kosten voor kinderopvang vaak naast de kosten van een eigen huis en auto, de grootste kostenpost is. Tegelijk zijn wij ervan overtuigd dat prijs en kwaliteit met elkaar samenhangen. Door de veel-meer-dan-vereiste tijd die wij besteden met en aan onze gastouders kunnen wij nog beter voor hen zorgen, waardoor zij nog beter voor jouw kind kunnen zorgen.’

Tarieven Gastouderbureau Sproet

Onze tarieven zijn in 2024 als volgt:

Adviestarieven gastoudervergoeding*
Dag Tijd Prijs
Maandag t/m vrijdag 7.00-19.00 uur € 7,00
Zaterdag & zondag 7.00-19.00 uur € 7,76
Maandag t/m zondag 19.00-24.00 uur € 7,76
Maandag t/m zondag 24.00-7.00 uur € 7,00


*Gastouders zijn zelfstandig ondernemers en mogen daarom afwijken van de hier genoemde adviestarieven. Wij informeren je als dat bij jouw gastouder het geval is. Hier genoemde gastouder-vergoeding is inclusief voeding, m.u.v. babyvoeding en warme maaltijd. De vergoeding voor een warme maaltijd is € 2,95.

Bureaukosten per kind per maand*

De bureaukosten van Gastouderbureau Sproet worden bepaald aan de hand van het aantal uren opvang dat je per kind afneemt. Wil je weten wat gastouderopvang bij Sproet voor de opvang van jouw kind kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

*Korting voor 2e kind: gaat jullie 2e (of 3e, of volgende) kind op dezelfde dagen en tijden naar dezelfde gastouder als jullie oudste kind? Dan betaal je voor het tweede kind minder bureaukosten.

Offerte aanvragen?


Ja, dat wil ik!