Wat biedt Sproet aan gastouders?

1) DUIDELIJKE en CORRECTE FACTURERING

Je hoeft niet zelf maandelijks je urenstaten in te vullen. Wij incasseren bij de ouders op basis van afgesproken dagen en tijden rond de 24e van de maand. Jij hebt daarmee ook jouw geld nog voor het einde van de maand op jouw rekening.

2) Een PERSOONLIJKE MATCH met het gezin

Zowel jij als de ouders hoeven zich niet in te schrijven bij een online marktplaats en vervolgens zelf op zoek te gaan naar een opvangvraag. Zodra een gezin zich bij ons meldt voeren wij met hen een persoonlijk intakegesprek en op basis van hun en jouw wensen kijken wij welke gastouder het beste bij hen past. Zo maken wij een per-soonlijke match, waarbij in 90% van de kennismakingen meteen een klik is.

3) Jouw EIGEN GASTOUDERBEGELEIDER

Zodra jij je bij ons inschrijft kom je in contact met jouw gastouderbegeleider. Zij komt bij jou op bezoek en begeleidt alle opvang die bij jou plaatsvindt. Je kunt bij haar terecht met al je vragen over de kinderen, de opvang, maar ook over de zakelijke kant van je gastouderopvang. Jouw gastouderbegeleider behartigt ook jouw belangen richting de vraagou-ders en zij zorgt ervoor dat de ouders goed geïnformeerd zijn over wat zij van jou mogen ver-wachten en wat er van hen wordt verwacht.

4) VERVANGENDE OPVANG

Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar ook als gastouder kun je ziek worden. En natuurlijk ga ook jij op vakantie. In die periodes zorgen wij dat jouw gastkinderen op een fijne plek zijn, bij een van jouw collega gastouders. Wij regelen dus vervangende opvang. Hoef jij niet te doen!

5) CONTACT MET COLLEGA’S bij gezellige en leerzame bijeenkomsten

Als gastouder werk je alleen en natuurlijk heb je ons, maar soms is het fijn om eens met collega’s ervaringen uit te wisselen. Daarom organiseren wij regelmatig leuke en gezellige bijeenkomsten zoals een borrel, high tea of wandeling. Maar we houden ook jaarlijks een studiedag voor onze gastouders en met enige regelmaat organiseren we workshops of trainingen gedurende het jaar. Sommige activiteiten zijn ook voor vraagouders en de gastkinderen, zoals bijvoorbeeld de Sproet Familiedag.

GASTOUDERPANELOm de belangen van onze gastouders echt goed te behartigen hebben wij een Gastouder Panel. Dit Panel bestaat uit 5 gastouders. Zij denken mee over ons beleid en brengen adviezen uit over onze werkwijze en trainingen. Ieder jaar verandert de samenstelling van het Panel.
Ook als je geen lid bent van het Panel zijn wij blij als je wilt meedenken over onze dienstverlening voor gastouders. Daarom kun je ook altijd zelf onderwerpen inbrengen in de vergadering.

Gastouder worden?


Ja, dat wil ik!