Missie


Bij Gastouderbureau Sproet zijn wij allemaal moeder. Vanuit die ervaring weten wij hoe kwetsbaar jonge kinderen zijn.
Wij geloven dat zij alleen vanuit hun eigenheid en eigen-wijsheid kunnen groeien en ontwikkelen als zij zich veilig voelen in hun omgeving. Die omgeving moet aansluiten bij hun behoeften en mogelijkheden. Iedere dag zetten wij ons ervoor in om voor ieder kind zo’n veilige en persoonlijke opvangomgeving te vinden en te creëren.Opgroeien met natuur


Bij Sproet weten wij dat kinderen dol zijn op dieren. Onze gastouders brengen regelmatig en met veel plezier bezoekjes aan de kinderboerderijen van Amersfoort, samen met hun gastkinderen. De kinderen genieten daar volop van. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen kunnen opgroeien met de natuur en het besef dat je goed voor de natuur (en de dieren) moet zorgen, sponsoren wij sinds 2021 twee kinderboerderijen in Amersfoort: Stadsboerderij De Vosheuvel en Natuurboerderij de Brinkhorst. Wij doen dat door de adoptie van koe Mia (bij De Brinkhorst) en Kune Kune varken Hennie (De Vosheuvel). Zo kunnen alle (gast)kinderen blijven genieten van de mooie dieren en natuur.

'Als ouder wil je dat je kind op een veilige plek is waar het gezien wordt, zichzelf mag zijn en zich op zijn/haar gemak voelt.
Alleen dan laat je hem/haar met een gerust gevoel achter en kun je zelf aan het werk.'

Vrijblijvend informatie ontvangen?


Ja, dat wil ik!