De fijnste gastouder voor jouw kind

Als je een gastouder zoekt

Als je als ouder ontdekt dat je een kindje verwacht, maar je wilt wel blijven werken of studeren, dan zul je op zoek moeten naar opvang voor je kind. Soms kan en wil opa of oma, of een ander familielid oppassen, maar vaak zul je (daarnaast) ook een professionele organisatie moeten inschakelen.

Het meest kleinschalig in dat geval is gastouderopvang. Maar wie is nu de leukste, liefste, fijnste gastouder voor jouw kind? Het valt niet mee om dat, op basis van websites uit te vinden. En bovendien ben je snel geneigd alleen te kijken naar gastouders in de buurt, terwijl degene die eigenlijk het best aansluit bij jullie wensen en bij jullie kind, misschien wel net in die andere wijk woont.

Om je te helpen bij het vinden van de best passende gastouder voeren wij altijd eerst een persoonlijk intakegesprek bij jou thuis. In dat gesprek informeren we je over wat Gastouderbureau Sproet voor je kan betekenen en hoe gastouderopvang in zijn werk gaat, maar we willen vooral ook weten wat jullie ideeën en wensen ten aanzien van de opvang van jullie kind zijn.

Omdat wij onze gastouders zo goed kennen (door de frequente huisbezoeken en het vele contact) kunnen wij jullie, met die informatie, voorstellen aan de gastouder van wie wij denken dat zij het best bij jullie past.

Mocht er geen klik zijn, dan zoeken wij verder en doen we een nieuw voorstel. Is er wel een klik, dan worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst en kan de opvang starten. Jouw gastouderbegeleider blijft je kind zien tijdens de huisbezoeken en zij blijft de opvang met je evalueren. Zelf mag je ook altijd contact opnemen met haar, als je vragen hebt over (de opvang van) je kind of de gastouder.

‘Een klik met en een 100% goed gevoel bij je gastouder. Dat is waar wij voor gaan!’

Als je zelf al een gastouder hebt gevonden

Mocht je zelf al, via via, een gastouder hebben gevonden die is aangesloten bij Gastouderbureau Sproet, dan is het slechts nog een kwestie van het inschrijven van jullie kind en het vastleggen van de gemaakte afspraken in een overeenkomst.

Ook dan komt je gastouderbegeleider nog even bij je op bezoek om persoonlijk kennis te maken, zodat je vanaf dat moment weet wie je aan de lijn hebt als je belt met vragen of voor advies, of als zij jou belt om de opvang te evalueren.

Als de gastouder, die jullie hebben gevonden, nog niet is aangesloten bij Gastouderbureau Sproet of misschien zelfs helemaal nog niet officieel gastouder is, dan zal de gastouderbegeleider, na een gesprek met jullie, ook de gastouder bezoeken. Zij maakt dan kennis met haar en er wordt gekeken of de gastouder voldoet aan de eisen die de Wet Kinderopvang aan gastouders stelt en of ze voldoet aan onze kwaliteitseisen. Als dat het geval is dan wordt de gastouder bij ons ingeschreven, of eerst nog geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (dat regelen wij). Als dat gebeurd is, worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst en kan de opvang starten. Wij zorgen voor de begeleiding van de opvang, zodat wij jullie, jullie kind en jullie gastouder nog beter leren kennen.

‘Nieuwe, enthousiaste gastouders zijn altijd welkom! Mits ze voldoen aan onze eisen natuurlijk.’

Jouw kind(eren) inschrijven?


Ja, dat wil ik!